Advertentie tips
4.8 (95.24%) 21 votes
De auto verkopen voor meer geld

Advertentietips

Bij het verkopen van de auto (particulier of online autoveiling) moeten de positieve punten benadrukt worden. Wat is er goed aan de auto en wat is er bijzonder. Er valt ontzettend veel te vertellen ook al is het een doorsnee auto verkopenauto die veel voorkomt.

 

Autobanden – vertel welk merk en type banden er onder de auto zitten indien het om een A merk gaat. A merken zijn Continental, Michelin, Vredestein, Pirelli, Goodyear, Toyo en Bridgestone. Vertel ook de profieldiepte als deze op alle banden boven de 4mm is. (Tip: zorg dat de bandenspanning juist is om slijtage te voorkomen en zuiniger te rijden)

 

Lak en schade – vertel welke beschadigingen er op de auto zitten. Kleine beschadigingen mogen gebruikerssporen genoemd worden. Elke auto heeft wel een krasje of deukje hier en daar. Vooral in de grotere steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag rijden er maar weinig tweedehands auto’s rond zonder kleine beschadigingen. Parkeerplekken zijn dermate kleine waardoor een bumper al snel wat krassen oploopt. Kleine oppervlakkige beschadigingen kunnen soms worden weggepoetst met een scratch remover.

 

Onderhoudsgeschiedenis – zorg ervoor dat alle rekeningen verzameld worden van de reparatie aan de auto. Facturen van reparaties kunnen aantonen dat er bepaalde onderdelen zijn vervangen of dat er onderhoud is gepleegd. Zo weet de nieuwe koper wat al vervangen is en waarmee hij of zij nog jaren vooruit kan.

 

airco Aircocheck – laat de airco controleren en zo nodig bijvullen. Elke airco wordt met de jaren minder koud. Gemiddeld is dat 10% per jaar. Een airco hoort koud te zijn. Als de airco niet meer koud is of een beetje koud dan is het waarschijnlijk tijd om hem weer te laten bijvullen. Bij de meeste auto’s moet dit om de 2 a 3 jaar gedaan worden. De kosten variëren tussen de 40,- en 80,- euro. Tevens draagt dit bij aan de levensduur van het aircosysteem.

 

Apk – een auto verkopen met een nieuwe apk gaat makkelijker en er komen sneller mensen op af. Met een nieuwe apk weet je dat de auto gecontroleerd is op belangrijke zaken zoals remmen, remleidingen, uitlaat, banden, stuurinrichting, schokbrekers, verlichting en andere zaken. Je weet dus in ieder geval dat de auto veilig is en functioneert naar behoren. Je kunt de auto ook eerder laten keuren dan zou moeten, dus ruim voor de apk vervaldatum.

 

Onderhoudsbeurt – als de auto recent een onderhoudsbeurt heeft gehad dan kan dit ook meer geld opleveren. Vertel wanneer deze is uitgevoerd en of dit een kleine- of grote beurt is geweest. Vaak staat op de rekening welke onderdelen zijn vervangen. Noem ze allemaal op in de advertentie. Mensen die een auto kopen hebben meer vertrouwen in een auto die recent een onderhoudsbeurt heeft gehad en denken daarmee voorlopig af te zijn van kosten.

Zorg er voor dat de onderhoudsbeurten ook in het onderhoudsboekje worden genoteerd en afgestempeld.

 

auto onderhoudNAP – Klopt de kilometerstand? Tegenwoordig zijn er een hoop voertuigen waarbij er aan de kilometerstand is gerommeld. De NAP (Nationale Autopas) is een stichting welke de kilometerstanden registreert bij elke reparatie/apk/onderhoudsinterval. Je kunt tegen geringe betaling een NAP opvragen voor de auto. Deze heb je binnen enkele werkdagen in huis. Vermeld bij het auto verkopen dat de auto voorzien is van een Nationale Autopas. Dit wekt vertrouwen, vooral voor auto’s met een lage kilometerstand (onder de 200.000km).

 

Distributieriem – Je kunt ook vertellen over de distributieriem en wanneer deze vervangen is. Heeft de auto een distributieketting zoals BMW of Mercedes? Sommige merken zoals Opel en Nissan hebben ook een distributieketting. Zoek even op internet op welk distributietype jou auto heeft.

 

Rijeigenschappen – Vertel over je eigen ervaring hoe de auto schakelt, remt en stuurt. Vertel hoe je dit zelf ervaart en wat je er zelf zo positief aan vindt.

 

Opties – vertel alles over de opties die op en aan de auto zitten. Ga zelf in de auto zitten met pen en papier. Kijk om je heen en raak alles aan. Er zit meer op de auto dan je denkt. Pak de gebruiksaanwijzing van de auto er bij en blader auto optiesdeze door. Wie weet ontdek je nog meer dingen die je kunt vertellen over de auto. Een opsomming van veel voorkomende opties: warmtewerend glas, automatisch dimmende binnenspiegel, verwarmbare en elektrische buitenspiegels, airco, cruise control, abs, esp, parkeer sensoren, portierverlichting, boordcomputer, stuurbekrachtiging en ga zo maar door. Er kan ontzettend veel op de auto zitten. Wat men niet verteld zit er ook niet op.

 

Multimedia – vergeet niet de autoradio en of navigatie te beschrijven die in de auto zit. Men vindt dit heel belangrijk. Zit er MP3 op? Kan de radio gekopieerde cd’s afspelen, of is er toevallig een iPod aansluiting. Zoek ze uit en beschrijf ze.

 

banner breed keurmerk