Foto’s maken
4.5 (89%) 20 votes
Tips voor foto’s maken

Je gaat je auto verkopen? Maak dan goede foto’s!

Het is belangrijk goede foto’s te hebben van de auto. Een mooie auto verkoop je makkelijker.

Voordat je foto’s gaat maken moet je de auto eerst helemaal leeg halen. Zorg dat alle rommel en persoonlijke bezittingen uit de auto zijn.

 

autoruitAuto schoonmaken – Zorg dat de auto er schoon en gepoetst uitziet. Haal de auto door de wasstraat heen en kies voor een glansprogramma. Als je uit de wasstraat komt kun je de auto gaan stofzuigen. Zuig de automatten en ook daaronder. Doe het meteen goed omdat dit weer wat werk scheelt als je de auto echt gaat verkopen. Vergeet niet onder de motorkap de bladeren weg te halen en de kofferbak te stofzuigen.

 


Ramen
– De ramen zijn een belangrijk onderdeel bij de auto omdat ze een vrij groot oppervlak innemen. Maak ze van binnen en buiten goed schoon. Dit geeft meer glans waardoor de auto mooier op de foto komt te staan.

 

zwarte bandenVelgen – De velgen zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Men zegt wel eens dat de velgen de auto maken. Een sportvelg of lichtmetalen velg geeft de auto meer uitstraling. Echter moet deze wel mooi schoon zijn. Er is speciale velgenreiniger in de handel om ze brandschoon te krijgen. Wieldoppen zijn eenvoudig met water en zeep te reinigen. Stalen velgen kunnen met een pannenspons roestvrij gemaakt worden.

 

Banden – Haal bij de autospeciaalzaak een middel om de banden hun diepe zwarte kleur terug te geven. Dit middel wordt over het algemeen bandenzwart genoemd. Zorg voor het aanbrengen dat de banden schoon en droog zijn. Hierdoor krijg je een langduriger resultaat.

 

Motorkap – Maak de kunststof delen en gelakte metalen delen onder de motorkap schoon. Hierdoor lijkt de auto op technisch vlak in een betere staat. Informeer in een autospeciaalzaak welk middel het beste gebruikt kan worden om de kunststof delen onder de motorkap te laten stralen.

 

Nu de foto’s

 

foto autoCameratips – Gebruik de beste camera die je in huis hebt. Heb je een statief dan is dit het moment om hem te gebruiken. Zorg dat de camera op zo’n afstand staat dat de auto er altijd helemaal oppast. Maak bij voorkeur minimaal 2 foto’s vanuit dezelfde positie.

 

Weertips – Maak bij voorkeur foto’s met helder weer. Vermijd regen en een felle zon. Een felle zon zorgt voor overbelichting. Probeer het zonlicht altijd in de rug te houden en fotografeer niet tegen het licht in.

 

Zoek een locatie – Zoek een goede rustige locatie om de foto’s te gaan maken. Zoek de natuur op of ga langs het water staan (op een dijk). De achtergrond van de foto (de omgeving) moet niet te veel afleiden. De focus moet op de auto gelegd worden. Een rustige achtergrond is het beste.

 

Positie van de auto – Probeer de auto met zijn neus alle kanten uit te zetten en fotografeer altijd vanaf hetzelfde punt. Zorg dat de wielen altijd recht staan en de ramen gesloten. Maak als het ware een 360 graden foto van de auto. Achteraf kun je foto’s verwijderen die minder mooi zijn.

 

motorblok autoOnder de motorkap – Neem de camera in de hand. maak een foto van onder de motorkap. Probeer ook hier vanuit meerdere hoeken een foto te nemen.

 

Het interieur – Neem ook een foto van de stoelbekleding, het dashboard en de kilometerstand. De binnenkant is ook erg belangrijk om op de foto te hebben.

 

Bijzonderheden – Leg de bijzonderheden vast op met een foto. Heb je nieuwe banden, een stoere autoradio of andere interessante items waarmee deze auto uitblinkt? Leg ze vast en promoot ze.

 

Boekjes, sleutels en facturen – Laat zien wat je allemaal van de auto in bezit hebt. Boekjes, sleutels, rekeningen en de onderhoudshistorie kun je proberen op 1 foto te zetten. Voeg deze toe aan de advertentie om te laten zien dat de auto helemaal compleet is.

 

Foto’s sorteren – Zorg dat je ongeveer 10 foto’s over houdt die allemaal iets anders laten zien en waarop de auto het mooist er uit springt. Zorg voor minimaal 1 foto van de binnenkant, 1 foto van de bijzonderheden en 1 foto van boekjes.

 

banner breed keurmerk